keukengerei
Rijststomers
Rijststomers zijn in verschillende soorten en maten.
De traditionele rijststomer.
De elektrische rijststomer.
De rijststomer voor in de magnetron.
Tjobék en Oelek-oelek
Met de oelek wrijf je op de tjobék verschillende kruiden tot een boemboe. Deze boemboe is dan een geurige pasta die je vervolgens fruit in de pan. Boemboes kunnen ook kant en klaar in de winkel gekocht worden. Handig in gebruik. Echter mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van de tjobék en de oelek.
Wadjan
Een wadjan is een pan met een ronde bodem. De ijzeren ring ophef plaatje ernaast is een metalen gasring die ervoor zorgt dat de pan je gasfornuis niet afwiebelt.
Een wadjan is is prettig om te gebruiken bij het maken van sambal gorengs en veel andere gerechten waar je de kruiden eerst van moet fruiten. Bij het gebruik van de wadjan is het prettig om een sodét te gebruiken om het gerecht om te scheppen. Sodét is een platte lepel.
Er bestaan ook wadjans met een holle binnenzijde en een platte onderkant, deze kan je gebruiken op kookplaten die een pan met een platte bodem eisen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb