Ketang Goreng

KETANG GORENG

KENTANG GORENG (zoeze hete frietjes)

1 zak blanke frietjes (van die chips frietjes) haal ik bij de toko want die bij de chips afdeling van de supermarkt liggen zijn te zout

2 salem blaadjes

1 ui heel fijn snijden

2 tl gehakte knoflook

1/2 tl laos

3 tl sambal oelek

1 eetlepel ketjap manis

1/2 tl trassi

1 blok gulah jawah heel fijn hakken

klein scheutje olie

beetje fijne suiker

ui en knoflook in klein beetje olie fruiten, daarna de rest van de ingredienten toevoegen (BEHALVE DE FIJNE SUIKER EN DE FRIETJES) alles zachtjes koken tot een gladde stroop 

vuur uitzetten! frietjes toevoegen en HEEL goed doorroeren nog een beetje suiker erover strooien en omschudden. daarna tijdens het afkoelen regelmatig omschudden/roeren en als t afgekoeld is SMULLEN MAAR!!!