Pompoen (Liefst biologisch) Paprika Rode peper (als je van pittiger houdt een Madame Jeanette) Drie tomaten Rode ui Drie tot vier tenen knoflook Sereh (twee takjes citroengras) Blik kokosmelk Bouillonblokje (tuinkruiden) Zout Peter Een theelepel gemalen komijn Gembersiroop (of verse gember Koriander
Snij de ui in kleine stukjes en bak deze in de olijfolie, doe de fijn gesneden knoflook erbij. Zachtjes glazig laten worden. De paprika in grove stukken snijden meebakken, evenals de (ontvelde en) grof gesneden tomaten. Ontdoe de Spaanse peper van zijn zaden en snijdt hem heel fijn, waarna je hem mee bakt.
Nu gaan we de pompoen slachten! Als je een bio-pompoen hebt hoef je hem niet eens te schillen. De schil geeft een prachtige kleur aan je soep! Snij de pompoen eerst in vieren, en ontdoe hem van draden en zaden! (Ik gebruik daarvoor een eetlepel, daar schraap ik hem mee leeg). Snij hem in blokjes van ongeveer 1-1 1/2 cm. Alles even meebakken nu! Nu voeg je zoveel water toe dat alles net onder water staat. Bouillonblokje erbij, citroengras, flinke theelepel gemalen komijn, peper,zout (naar smaak) en een scheut gembersiroop en een bosje fijne gehakte koriander. Blikje kokosmelk erbij en zachtjes laten koken totdat de stukjes pompoen gaar zijn.
Ik vind het veel smakelijker om hem niet te blenden. Maar voel je vrij on te doen wat je lekker vindt. Met grove stukken groenten, ziet de soep er veel mooier uit!
Serveer hem met een takje koriander.
Smakelijk eten.
Oh ja
Zet er eens een goed muziekje bij op: Boz Scaggs, Memphis!! Top CD!
Maak jouw eigen website met JouwWeb