pittige rijst

Chris zijn pittige rijst.

Chris Claeys

 

Nodig:
Grote mok rijst
Rode ui
Knoflook
Spaanse peper
Grote prei
Paksoi
Rode Paprika
Kastanje Champignons
Half pondje gehakt 
Pot Madam Jeanette Piccalilly
Ketjap Manis
Gembersiroop
Gemalen Komijn
Kruidenblokjes
Peper en zout

Bereiding:

Begin met de rijst te koken.
Doe wat olijfolie in de pan en maak deze heet. Voeg de grote mok, vol met rijst toe en bak deze even mee.
Nu 1 1/2 mok water toevoegen, plus een theepeper gemalen komijn, blokje tuinkruiden bouillon en een grote eetlepel masala.
Wanneer alles kookt, de rijst 20 minuten op de laagste stand gaar koken,

Olie in de pan, bak daarin de fijn gesnipperde rode ui samen met de Spaanse peper . Zet de warmtebron laag en voeg de knoflook toe. (Ik had er 4 grote tenen in gedaan). Snij de paprika in niet te kleine stukken en voeg hem toe, evenals de gesneden prei en paksoi en je champignons. Dit alles op hoog vuur goed roerbakken! Nu afblussen met rijstwijn. 
Bak het vlees mee (ik heb rundergehakt genomen, maar je kan van alles gebruiken: kip, vis, garnalen, soja).
Zout, peper, gemalen komijn (theelepel) , grote scheut gembersiroop, Madam Jeanette Piccalilly (eetlepel), scheut Ketjap Manis.

Als je rijst gaar is; alles door elkaar roeren!

Smakelijk eten.

Lekker met frisse komkommersalade en kroepoek!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb