sigara boregi
Sigara Boregi
een pak filodeeg rustig laten ontdooien.
Ondertussen zachte witte kaas, rul maken met een vork. Ik gebruik, bij de turkse toko vandaan, kaas uit blik. Is ook erg lekker op brood en toast. Je kan ook feta gebruiken. Een takje peterselie klein knippen en zwarte peper erdoorheen mengen.
Een ontdooid deegplakje doormidden snijden. Een lepeltje kaas als een hoopje erop. Nu het deeg oprollen als een loempiaatje. Dus de zijkanten naar binnenvouwen, anders loopt de kaas eruit bij het bakken, en rollen maar.
Als je ze insmeert met olie kan je ze in de oven afbakken geen idee hoe lang want ik heb geen oven. Maar ik weet dat het kan want ik heb in het verleden filodeeg in de oven afgebakken. Vanmiddag heb ik ze in zonnebloemolie gebakken. Dat duurt nog geen 4 minuutjes voor ze heerlijk bruin ronddobberen. Je moet ze wel keren en draaien anders wordt er maar 1 kant bruin ;-)
By the way, de eerste keren waren bij mij faliekante mislukkingen. Maar zoals bij veel gerechten. Aldoende leert men.
Succes met maken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb