Rendang

Gea's rendang

Gea Bosscher

 

recept Rendang.

 

benodigd heden:

1 pond rundvlees of varkens vlees.

4 kemiri noten 5 duruk purut blaadjes 1 serehstengel 1 ui 4 teentjes knoflook. 2 eetlepels ketoembar poeder. een stukje trassie 5 schijfjes laos. 3 eetlepels sambal oelek 4 rode lomboks

 

bereiding:alle kruiden behalve duruk puurt, laos, sereh. in een fijnmaker goed fijn malen. als het wat droog is 1 eetlepel water erbij doen dan gaat het soepeler. als het goed fijn is dit in een grote pan met olie goedfruiten samen met de laos, sereh en duruk purut dan het vlees erbij doen. even aan fruiten zodat al het vlees goed gebakken is dan water bij doen zo dat het vlees net iets onder het water ligt. dan een half blikje kokos melk bij doen. dit alles lekker op zacht vuur met af en toe roeren laten sudderen tot het vlees zacht is. en als je het graag droog wilt hebben moet je door laten sudderen tot het vocht helemaal verdampt is.