pompoensoep á la Nelleke
Nelleke's Pompoensoep <3
Door Shoi Reisner Lions op donderdag 10 oktober 2013 om 21:37
Recept:
4 personen
Ingrediënten:
- 1 pompoen (ca 1,2 kg)
- 1 winterpeen (250 gram) geschild en in plakken
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel komijn (djinten)
- 1 groente bouillonblokje
- tabasco red pepper sauce (paar druppels!!)
- creme fraiche 1 groot bekertje (kan ook met kleine maar ik hou er erg van!)
Snij de pompoen in schijven (let op is heel hard!), haal de pitten en draadjes eruit, net als bij een meloen, en haal de schil er af (is ook een pittig klusje vond ik!! Voorzichtig want je schiet zo uit met je mes!)
Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de stukken winterpeen en de uien ca. 5 minuten, voeg dan de knoflook, de laurierblaadjes en de komijn toe, 1 liter water erbij en het bouillonblokje en breng het aan de kook, laat alles in 30 minuten gaar worden. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng het op smaak met zout en peper en een PAAR DRUPPELS tabasco. Roer ondertussen in een apart schaaltje de creme fraiche los met een lepeltje zodat het lekker smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er wat creme fraiche op, beetje verse peterselie erop en klaar!
Wij deden er een oven brood bij (voor 4 personen wel 2 nodig!) van de AH (ligt in vriesvak, bij de spinazie enzo ), moet een uur in de oven en is zo lekker! Ze hebben 2 smaken, meergranen en pain boulogne, een vers en lekker warm broodje.. zalig!
Eet smakelijk!
4 personen
Ingrediënten:
- 1 pompoen (ca 1,2 kg)
- 1 winterpeen (250 gram) geschild en in plakken
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel komijn (djinten)
- 1 groente bouillonblokje
- tabasco red pepper sauce (paar druppels!!)
- creme fraiche 1 groot bekertje (kan ook met kleine maar ik hou er erg van!)
Snij de pompoen in schijven (let op is heel hard!), haal de pitten en draadjes eruit, net als bij een meloen, en haal de schil er af (is ook een pittig klusje vond ik!! Voorzichtig want je schiet zo uit met je mes!)
Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de stukken winterpeen en de uien ca. 5 minuten, voeg dan de knoflook, de laurierblaadjes en de komijn toe, 1 liter water erbij en het bouillonblokje en breng het aan de kook, laat alles in 30 minuten gaar worden. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng het op smaak met zout en peper en een PAAR DRUPPELS tabasco. Roer ondertussen in een apart schaaltje de creme fraiche los met een lepeltje zodat het lekker smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er wat creme fraiche op, beetje verse peterselie erop en klaar!
Wij deden er een oven brood bij (voor 4 personen wel 2 nodig!) van de AH (ligt in vriesvak, bij de spinazie enzo ), moet een uur in de oven en is zo lekker! Ze hebben 2 smaken, meergranen en pain boulogne, een vers en lekker warm broodje.. zalig!
Eet smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb