masoesa rijst

Lyanda's Masoesa rijst

 

Gedroogde garnalen( half uurtje in warm water geweld), gerookte kip stukjes (vacuüm verpakt van toko van bot afhalen), en eventueel zoutvlees in olie bakken. Daarna fijn gesneden stukjes tomaat, ui en knoflook meebakken. De gewassen rijst en bouillonblokjes kort meebakken. Scheutje kokosmelk, masoesapoeder en water(zoals je normaal voor rijst doet) erbij. Op smaak brengen met nootmuskaat, peper, zout en wat laospoeder, pimentkorrels toevoegen en een mdm Jeanette peper bovenop leggen. Je rijst op gebruikelijke wijze koken. Wel af en toe omroeren. Wordt het te droog wat vocht toevoegen en door laten stomen. Let er met het roeren op dat je de peper niet kapot roert. Ik voeg er persoonlijk op het moment dat de kokosmelk en het water erbij gaan ook nog groenten aan toe. In dit geval geblancheerde stukjes kouseband, fijn gesneden stukjes witte kool, en blaka ai pesi . Het duurt iets langer voor je rijst gaar is dan normaal, maar dat komt doordat je ook vet gebruikt.

 

  • Lyanda Fraenk Je kan hier eindeloos mee variëren. Kun je niet alle producten krijgen kun je ook gerookte kipfilet blokjes en blokjes gerookte ham gebruiken bijvoorbeeld. Voeg er zoveel groente aan toe als je zelf lekker vindt. Ik kan echt geen hoeveelheden geven hoor. Koken is een feeling en alles is goed zeg ik altijd zolang je het zelf lekker vindt. Ik hou van veel knoflook, voor een ander is een teentje genoeg dus volg je gevoel.
    Lyanda Fraenk Masoesapoeder haal je bij de toko, maar kun je tegenwoordig ook in zakjes bij bijvoorbeeld de Turk halen, niet te krijgen....probeer het met Saffraan.